Contactloos betaalsysteem

Kleingeld, wie heeft het tegenwoordig nog op zak? Het aantal pinbetalingen in winkels en restaurants stijgt al jaren en is door de pandemie nog sneller gestegen. Voor vending machines is dit niet anders, ook bij automaten is het aantal pinbetalingen de laatste jaren explosief gestegen. De meeste automaten bij DGA Vending worden geleverd met een contactloos betaalsysteem. Onze eigen ervaring is dat ruim driekwart van de verkopen in automaten contactloos wordt afgerekend. Onze contactloos betaalsystemen bieden niet enkel de mogelijkheid om met iedere betaalkaart af te rekenen, maar ook met de mobiele telefoon middels Apple Pay, Android Pay en Samsung Pay. Daarnaast biedt dit systeem nog meer voordelen. Speciaal voor de vending machines is er een app ontwikkeld voor het contactloos betaalsysteem, waarmee u vrijwel alle gegevens in en rondom de automaat direct kunt uitlezen en monitoren.

Verkoopoverzicht
Aan het contactloos betaalsysteem is telemetrie gekoppeld. Telemetrie zorgt ervoor dat bepaalde parameters op afstand uitgelezen kunnen worden. Zo kun je in onze app altijd real time uitlezen wat er in een bepaalde periode in jouw automaat verkocht is.

Voorraad administratie
Het contactloos betaalsysteem zorgt er niet alleen voor dat je de verkopen op afstand kunt uitlezen. Dit systeem houdt ook bij wat de productvoorraad in de automaat is. Voor ieder product is een kritische waarde in te stellen, waardoor je een melding krijgt wanneer de voorraad van dat product onder dit aantal komt. Dit systeem maakt het zeer eenvoudig om de automaat tijdig bij te kunnen vullen.

Foutmeldingen
Wanneer de automaat een storing krijgt, bijvoorbeeld een verstopte muntwisselaar, dan zorgt het betaalsysteem dat je hier een melding van krijgt. Zo kan er direct actie op de storing ondernomen worden, zodat de automaat nooit lang onnodig stil staat.

Biljettenlezer

Al onze gereviseerde automaten worden standaard geleverd inclusief een muntwisselsysteem. Indien je jouw klanten, naast muntgeld de mogelijkheid wilt bieden om ook met briefgeld te betalen is de inbouw van een biljettenlezer mogelijk. De biljettenlezer is in te stellen om te kunnen betalen met eurobiljetten van een bepaalde waarde.

Opwaardeersysteem / Gesloten betaalsysteem

Ben je op zoek naar een automaat met een gesloten betaalsysteem? Daar hebben we twee mogelijke oplossingen voor: een pasjessysteem of het tokensysteem.

Pasjessysteem
DGA Vending biedt de mogelijkheid voor een gesloten pasjesbetaalsysteem. Hierbij is het mogelijk om handmatig of automatisch een tegoed aan een pasje toe te voegen. Met dit tegoed kunnen vervolgens aankopen bij de vending machine gedaan worden. De beheerder van het systeem kan alle verkopen monitoren en uitlezen welke verkopen er met welke pas zijn gedaan. Ideaal voor bedrijven en instellingen.

Tokensysteem
Het is tevens mogelijk om een tokensysteem in een snoepautomaat, frisdrankautomaat, versautomaat of een boerderijautomaat in te bouwen. Middels dit tokensysteem kan er in de automaat betaald worden met speciale tokens (muntjes).

Wieltjes

Een vending machine weegt gemiddeld tussen de 250 en 350 kg. In sommige gevallen is het niet wenselijk om een automaat altijd op dezelfde plek te laten staan, bijvoorbeeld in verband met diefstal. Speciaal daarvoor kunnen we jouw versautomaat, frisdrankautomaat, snoepautomaat of boerderijautomaat uitrusten met wieltjes, zodat de automaat eenvoudig te verplaatsen is.   

Al een automaat in bezit?

Heb je al eerder een automaat aangeschaft, maar wil je toch opties laten inbouwen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken,

Bel mij terug