Contactloos betaalsysteem

Kleingeld, wie heeft het tegenwoordig nog op zak? Het aantal pinbetalingen in winkels en restaurants stijgt al jaren en is door de pandemie nóg sneller gestegen. Voor vending machines is dit niet anders, ook bij automaten is het aantal pinbetalingen de laatste jaren explosief gestegen. De meeste automaten bij DGA Vending worden standaard afgeleverd met een contactloos betaalsysteem. Onze eigen ervaring is dat meer dan driekwart van de verkopen contactloos wordt afgehandeld. Onze contactloze betaalsystemen bieden niet enkel de mogelijkheid om met iedere betaalkaart af te rekenen, maar ook met de mobiele telefoon. 

Verkoopoverzicht
Aan het contactloos betaalsysteem is telemetrie gekoppeld. Telemetrie zorgt ervoor dat bepaalde parameters op afstand uitgelezen kunnen worden. Zo kun je in de app altijd real time uitlezen wat er in een bepaalde periode in jouw automaat verkocht is.

Voorraad administratie
Het contactloos betaalsysteem zorgt er niet alleen voor dat je de verkopen op afstand kunt uitlezen. Dit systeem houdt ook bij wat de voorraad per product is in de automaat. Voor ieder product is een kritische waarde in te stellen, waardoor je een melding krijgt wanneer de voorraad van dat product onder dit aantal komt. Dit maakt het zeer eenvoudig om de automaat tijdig bij te kunnen vullen.

Foutmeldingen
Wanneer de automaat een storing heeft, bijvoorbeeld een verstopte muntwisselaar, zorgt het betaalsysteem dat je hier een melding van krijgt. Zo kan er direct actie worden ondernomen, zodat de automaat nooit langer buiten werking is dan nodig is.

Biljettenlezer

Als je jouw klanten, naast muntgeld, de mogelijkheid wilt bieden om ook met briefgeld te betalen adviseren wij om een biljettenlezer in te bouwen bij de automaat. De biljettenlezer is in te stellen om te kunnen betalen met eurobiljetten van, en tot, een bepaalde waarde. 

Opwaardeersysteem / Gesloten betaalsysteem

Ben je op zoek naar een automaat met een gesloten betaalsysteem? Daar hebben we twee mogelijke oplossingen voor: een pasjessysteem of een tokensysteem.

Pasjessysteem
DGA Vending biedt de mogelijkheid voor een gesloten pasjesbetaalsysteem. Hierbij is het mogelijk om een tegoed aan speciale pasjes toe te voegen. Met dit tegoed kunnen vervolgens aankopen bij de vending machine gedaan worden. De beheerder van het systeem kan alle verkopen monitoren en uitlezen welke verkopen er met welke pas zijn gedaan. Dit is een ideale oplossing voor bedrijven en instellingen.

Tokensysteem
Het is tevens mogelijk om een tokensysteem in een snoepautomaat, frisdrankautomaat, versautomaat of een boerderijautomaat in te bouwen. Middels dit tokensysteem kan er in de automaat betaald worden met een speciaal soort tokens (muntjes).

Al een automaat in bezit?

Heb je al eerder een automaat aangeschaft, maar wil je toch opties laten inbouwen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bel mij terug